Locatie Los Amigos

Los Amigos is voortgekomen uit de wens om aan te sluiten bij de behoefte van de cliënt die met dieren wil werken. Buiten zijn in de natuur is hiervan een belangrijk aspect.

Los Amigos is gevestigd in Wijkcentrum De Bonte Hoef, waar altijd een ontspannen sfeer hangt. Wij beschikken over een aantal basisvoorzieningen waaruit de deelnemers kunnen kiezen. Op deze manier stimuleren wij de individuele groeimogelijkheden.

Onze kleinschalige professionele opzet zorgt voor veiligheid, geborgenheid en het gevoel van  ‘gezien worden’. Vooropgesteld dat je bij ons mag zijn zoals je bent. Er is ook ruimte om te ontspannen, mocht je daar behoefte aan hebben.

Kleine honden van Paula en Marjet zijn aanwezig bij DagbestedingOss
Deze worden gezamenlijk één keer per dag een langere route van een half uur uitgelaten in de parkachtige omgeving. Het omgaan met en het verzorgen van onze viervoeters werkt stressverlagend en rustgevend. Een dier zorgt voor structuur in je leven. Daarnaast leer je met verantwoordelijkheid omgaan. De ervaring leert dat mensen in beweging komen bij het zien van een dier. Het stimuleert bovendien de sociale contacten.

Volkstuin
DagbestedingOss maakt gebruik van een bestaande volkstuin in de buurt van Wijkcentrum De Bonte Hoef. Onder begeleiding van een vrijwilliger van deze volkstuin kunnen we onze eigen groenten en fruit kweken. Onze cliënten volgen op deze manier het groeiproces tussen het zaaien en oogsten van producten. Wat is er lekkerder dan het klaarmaken en eten van je eigen gekweekte groenten en fruit?

Los Amigos staat naast alle taken voor veel gezelligheid gecombineerd met leerzame uitstapjes

Contact opnemen

We zijn gevestigd in ‘De Bonte Hoef’, een klein Wijkcentrum met een ontspannen sfeer.

Wijkcentrum De Bonte Hoef
De Vlasakkers 9,
5345 BC Oss